[...] spożycie białka na kilka razy dziennie. 4. Na 1 - 2 godziny przed treningiem spożyj posiłek o dużej zawartości węglowodanów (ew. odżywkę wysokowęglowodanową) oraz dodatkowo witaminy C, E i magnez 5. W ciągu pół godziny od zakończenia treningu wypijamy odżywkę węglowodanową lub zjadamy posiłek bogaty w węglowodany złożone. Jest to też b. dobry [...]
[...] głodny między posiłkami jedz bakalie. 4. Gęste zupy są bardzo dobre na zwiększanie wagi 5. Suszone owoce są również dobrą przekąską miedzy posiłkami. Dają extra kalorie i witaminy 6. Dodaj odrobinę majonezu do kanapek oraz łyżkę oleju do sałatek. 7. W dni treningu dodatkowo pij napój białkowy. 8. Zaplanuj sobie konkretną dietę i trzymaj jej [...]
[...] przeciwgrzybicze, antyseptyczne, odżywcze, wzmacniające, pobudzające procesy regeneracji, immunostymulujące, żółciopędne, przeciwzapalne, przeciwwysiękowe, ochronne dla witaminy C i wzmacniające oraz przedłużające jej działanie działanie, przeciwmiażdżycowe, moczopędne, przeciwdepresyjne, odtruwające, przeciwalergiczne. Zapobiega zawałom i [...]
[...] na nalepce mają umieszczony obraz dłuta lub żyletki) , twoim podstawowym zmartwieniem powinno być dostarczanie organizmowi odpowiednich składników odżywczych. Chodzi tu o witaminy i sole mineralne (w szczególności antyutleniacze, witaminę C i E, beta-karoten oraz pierwiastki śladowe, takie jak wapń, potas i magnez) . Nie jest możliwe [...]
[...] zapach i smak, bardzo dobrze komponuje się z owocami, deserami na słodko. ryż CZARNY nazwy się go także indonezyjskim, jest bardzo wartościowym produktem, zawiera wiele witaminy E i mnóstwo przeciwutleniaczy, jego minusem to długa obróbka termiczna, która sięga aż 40 min. Pasuje idealnie do mięsa, ryb. ryż CZERWONY ryż ten ma dość słodkawy [...]
[...] tego potrzebował i nastawia się na magazynowanie każdej nadwyżki w tkance tłuszczowej. Suplementy - pojedyncze związki, które uzupełniają naszą dietę. Suplementem mogą być witaminy, minerały, pojedyncze aminokwasy, tłuszcze (np. omega3). Odżywki - np. wyizolowane białka, bądź mieszanki białek; węglowodany, bądź wyizolowane poszczególne ich [...]
[...] rzepę, rzodkiew, smażoną cebulę, kawę, kakao. W celu wzmocnienia chorej wątroby należy pić soki ( burak + marchew), w porcji 1; 4, do 0,5 l dziennie. Wątrobie są niezbędne witaminy A, C, B, K, które w dużej ilości znajdują się w żółtku kurzego jaja, maśle śmietankowym, twarogu, pomidorach, burakach, marchwi, kabaczkach, kalafiorze, winogronie, [...]
[...] aby zrekompensować smak. 7. Jeśli jest to możliwe gotuj na parze, piecz na ruszcie lub w piekarniku, ale nie smaż. 8. Nie przegotowywuj jedzenia - proces ten niszczy witaminy i proteiny zawarte w produktach. 9. Zamiast tłuszczu wkładaj do zupy warzywa saute. 10. Wyznacz sobie cel, aby zmniejszyć masę ciała o 18% (ale nie mniej niż 10%). [...]
[...] rolę w tym procesie a z drugiej strony są ciężko osiągalne w naszej diecie. Ogólnie mówiąc, gdyż jak wiadomo każdy przypadek jest indywidualny, należy dostarczyć organizmowi witaminy wg abecadła A, B, C, D. Można to osiągnąć przez przyjmowanie tych witamin oddzielnie jednak multiwitaminy mają tę przewagę, że zawierają ponadto mikroelementy i [...]